FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Foodies

Wie het over Brussel heeft, heeft het onvermijdelijk over gastronomie. Deze stad beschikt over smaak, vakmanschap en traditie op het vlak van tafelgenoegens.

workshop @ Laurent Gerbaud

Elke zaterdag, uitnodigt de belgische chocolatier Laurent Gerbaud jullie om jullie eigen chocolaatjes te maken.

Neokantines en hippe eetplekken

Gezelligheid en saamhorigheid zijn in Brussel schering en inslag. Sinds jaar en dag is Brussel een gastvrije en kosmopolitische stad die openstaat voor de wereld en voor al wie er woont of op bezoek is.

Filet américain

Filet américain, ook bekend onder de naam “bereide américain”, maakt, evenals mosselen, onlosmakelijk deel uit van de Brusselse volksgastronomie.

Slow Food: kwaliteit op ons bord

Proef Brussel wil een ander beeld van Brussel laten zien. Het beeld van een ecologisch-gastronomische hoofdstad vol diverse en gevarieerde bronnen...

10 topterrassen in Brussel

Hierbij 10 goede redenen om een glaasje te nemen of een maaltijd te genieten...

Restaurant Notos : Constantin Erinkoglou

Dat hij zijn hart aan België heeft verpacht, lijdt geen twijfel. Dat neemt echter niet weg dat chef-eigenaar Constantin Erinkoglou ook vaak naar zijn geboorteland heen en terug reist. Voor ons staat hij even stil bij onze hoofdstad.

Gastronomische ervaringen

Sinds het begin van de jaren 2000 pakt Brussel uit met een bonte schakering van culturele en feestelijke evenementen waarmee de stad zich een nieuw gezicht heeft aangemeten.
 

Brussel van het vat

De belg is weliswaar een verwoed koffiedrinker, Maar de cafés serveren meestal tapbier en artisanaal gebrouwen bieren waarbij vakmanschap en authenticiteit centraal staan. Ook van bier is de belg een groot liefhebber met een gebruik van zowat 100 liter per jaar.
 

Rondleidingen : Brussel en de gastronomie

Rondleidingen
Wie aan Brussel denkt, kan natuurlijk niet om de gastronomie heen! Chocolade is wellicht het bekendste product! Elke straat, elk plein heeft zijn frietkot. Trek langs al die plekjes en proef volop van de verhalen van de lokale gidsen.
 
 

Vind een lokale maaltijd

Met dank aan Bookalokal wordt het vinden van een authentieke, lokale maaltijd een stuk gemakkelijker in Brussel.

Recepten

Recepten
De Brusselse gastronomie stelt u haar mythische recepten voor : eenvoudig te bereiden met gemakkelijk te vinden en niet dure ingrediënten, plus enkele tips voor een op en top Brussels resultaat!
 
 

De Markten

Er gaat niets boven een ommetje langs de markt om te ontsnappen aan routine en grootwarenhuizen. Uitgebreid de tijd nemen, het water dat u in de mond komt aan de verleidelijke kraampjes, ideeën voor lekkere gerechtjes en tips van de handelaar...
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
Brussels Card
newsletter