FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Art Nouveau / Art Deco

 

Pavillon Horta - Les passions humaines / Jef Lambeaux

Indrukwekkend bas-reliëf van Jef Lambeaux (1852 - 1908): "De menselijke driften"bestaande uit 17 blokken Carrarisch marmer...

Hortamuseum

Het Hortamuseum is ondergebracht in het eigen huis en het atelier van de architect Victor Horta (1861-1947). Beide panden werden gebouwd van 1898 tot 1901 en zijn typerend voor het hoogtepunt van de art nouveau.

Henry van de Velde (1863 – 1957)

Henry van de Velde is een van de belangrijkste protagonisten van de Art Nouveau. Zijn creaties waren het praktische resultaat van een theoretisch kader waarover de kunstenaar geregeld publiceerde. Na een korte succesvolle periode in Brussel vestigde hij zich in Duitsland...
 

Victor Horta en Brussel

Victor Horta wordt in 1861 geboren in Gent. Zijn vader, een ambachtelijk schoenmaker, brengt hem de zin voor keurig werk bij én de volharding van de perfectionist: hij gunt zichzelf soms amper drie uur slaap per dag.

Rondleidingen : Brussel , de art nouveau en de art deco

Rondleidingen
Tal van routes onthullen alle juweeltjes van de art nouveau en de art deco. Horta was als baanbrekend architect de grote voortrekker van deze artistieke stroming. Andere grote namen volgden in zijn voetsporen, zoals Hankar, Cauchie, de broers Delune, in het gezelschap van een twintigtal collega’s.
 
 

Video - Visitbrussels - Sized for Art Nouveau

Video over Art-Nouveau in Brussel (in het engels)

Réseau Art Nouveau Network

Het Réseau Art Nouveau Network is een Europees samenwerkingsnetwerk. Het verenigt een groot aantal Europese steden met een rijk art-nouveaupatrimonium en beoogt een ambitieus programma voor het onderzoek naar en de bescherming en opwaardering van art nouveau.
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
Brussels Card
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
newsletter