FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Stripverhaal

Het stripverhaal is in Brussel een sector die voortdurend in ontwikkeling is. Elke dag opnieuw! Ieder jaar komen er immers nieuwe stripmuren bij op het stripparcours en openen nieuwe winkelgalerijen en gespecialiseerde stripwinkels hun deuren. Rond bepaalde auteurs, tekenaars en striphelden worden zowat overal in Brussel tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. De 9de kunst is overal aanwezig.

Publicaties Rond Het Stripverhaal

Het Brusselse striplandschap is heel divers. Om u te helpen in dat landschap uw weg terug te vinden, biedt VISITBRUSSELS u verschillende producten aan die bij de onthaalbalie beschikbaar zijn.

De drie nieuwe permanente tentoonstellingen van het Belgisch Stripcentrum

Hoe en waar zijn stripverhalen ontstaan, en hoe kunnen we de strip vandaag definiëren? Dat zijn de grote lijnen van deze nieuwe permanente tentoonstelling, de eerste die de bezoekers zullen ontdekken achter de balie van het Stripcentrum.
 

Brussel en stripverhaal

Mis vooral het ’stripparcours’ niet: op dit traject kom je oog in oog te staan met levensgrote striphelden die zich in dolkomische situaties bevinden, kleurrijk neergezet op een dertigtal muren van de hoofdstad...

 

De 49 muren van de stripwandeling in detail.

Ontdek de 49 muren van de stripwandeling meer in detail. De geschiedenis van de reeks, anekdotes en de belangrijkste data... ze zullen geen geheimen meer voor u hebben!

Kuifje en Brussel

Kuifje
Hergé heeft een aantal van de (over)duidelijke verwijzingen naar Brussel in zijn werk uitgevlakt, maar het is duidelijk dat de stad hem steeds heeft geïnspireerd.
 
 

Rondleidingen : Brussel en het stripverhaal

Rondleidingen
Brussel, de geboortestad van Kuifje en Robbedoes, De Smurfen, Suske en Wiske en de alom bekende Quick & Flupke hebben kinderen van alle leeftijden in alle landen van de wereld doen dromen, bibberen, lachen. Doorkruis de stad in het gezelschap van deze sympathieke figuren, die reuzegroot vereeuwigd werden op bijna 50 huisgevels.
 
 

Van stripheld tot filmster

Wat een geluk dat de Brusselse striphelden van papier zijn. Ze zouden het anders hoog in hun bol krijgen, nu ze het aan het maken zijn in de filmwereld. Kuifje is de enige niet.

Video - Visitbrussels - Sized for comics

Video over stripverhalen en Brussel (in het engels)

Strip nieuws

Op 25 juni 2012, in de Horta Galerij in het Brusselse Centraal station, heeft de eerste Smurf® Store ter wereld geopend.

Het B-Gevaar

Gevestigd in het centrum van Brussel, is Het B-Gevaar de enige boekhandel die enkel Nederlandstalige stripverhalen verkoopt.
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
Brussels Card
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
newsletter