FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Typisch Brussel

Zeker niet te missen : de Grote Markt met zijn ronde kinderkopjes en vergulde gevels, Manneken Pis (dat brutale mannetje met zijn gigantische garderobe), de Sint-Hubertusgalerijen, de Beurs, de Muntopera,…maar om de echte sfeer van de stad en van de Brusselse levenkunst te proeven, moet je een van de talrijke cafeetjes onderweg binnenstappen om er te genieten van een gueuze, een kriek of een faro de typische bieren van Brussel en omstreken.

Brussel van het vat

De belg is weliswaar een verwoed koffiedrinker, Maar de cafés serveren meestal tapbier en artisanaal gebrouwen bieren waarbij vakmanschap en authenticiteit centraal staan. Ook van bier is de belg een groot liefhebber met een gebruik van zowat 100 liter per jaar.
 

Klassieke wandeling

 De belangrijkste troeven van de stad, voor u uitgestippeld langs een enkel, uiterst aangenaam traject. De mooiste monumenten liggen immers op wandelafstand van elkaar. In enkele kwartiertjes proeft u van zeer uiteenlopende sferen...

Festival Carolus V

Festival Carolus V - Family Day
VISITBRUSSELS en zijn partners stellen u een toeristische programmatie voor rond Keizer Karel en zijn tijd. Sommigen beschouwen Keizer Karel...

Rondleiding in het Stadhuis van Brussel

Ontdek het Stadhuis van Brussel, meesterwerk van stedelijk machtsvertoon. Op het programma: de geschiedenis van het gebouw en zijn politieke functie - de prestigieuze ruimten: de gemeenteraadszaal, de trouwzaal, de Gotische zaal, de neertrap, de wachtkamer van de burgemeester...

Frieten, frietkoten en brusselse zwanze

De friet die in alle uithoeken van de wereld naam heeft gemaakt, is een van de pronkstukken van onze oer-Belgische volksgastronomie. Voor bezoekers in onze hoofdstad is er geen ontsnappen aan onze spotgoedkope, overal te verkrijgen, goede oude friet en gelukkig maar!

Avec Brel à Bruxelles

Vijf intieme ruimtes waar u achter de schermen een meer verborgen en ook gevoeligere Jacques Brel kunt leren kennen die u discreet, humoristisch, spottend en soms zelfs op een overdreven manier kennis laat maken met zijn passie voor zijn land.

Grote Eed en Koninklijk Sint-Joris Schuttersgilde van Brussel

Het lokaal-museum toont collecties met betrekking tot het leven van de Gilde en de geschiedenis van de kruisboog (meer dan 1.500 stukken)...

Recepten

Recepten
De Brusselse gastronomie stelt u haar mythische recepten voor : eenvoudig te bereiden met gemakkelijk te vinden en niet dure ingrediënten, plus enkele tips voor een op en top Brussels resultaat!
 
 

Atomium

Brussels card - 3 € KortingOnvoorwaardelijk symbool van Brussel en België, unieke verwezenlijking in de geschiedenis van de architectuur en getuige van de Wereldtentoonstelling van Brussel (Expo 58), het Atomium blijft tot heden de meest populaire attractie van de hoofdstad van Europa.

Biermuseum van Schaarbeek

Het museum wil het publiek op een aantrekkelijke manier een origineel beeld schetsen van de Belgische bierproductie. U krijgt een overzicht van de geschiedenis van het bier; enkele oude machines die werden gebruikt voor het brouwen en produceren van bier, een collectie van een duizendtal flesjes Belgische bieren; honderden bierviltjes; bierglazen; een schitterende collectie uithangborden voor cafés, etc.

Rondleidingen : Brussel , zijn folklore en zijn levenslust

Rondleidingen
De levenskunst van Brussel straalt af in zijn creativiteit en zijn folklore: mode, design, de diversiteit krijgen ruimschoots plaats in de ateliers en uitstalramen. Het gaat van vintage tot uitgepuurd, van minimalistisch tot kitscherig kleurrijk. Anekdotes, zotternijen… uw gids vertelt er u honderduit over.
 
 
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
Brussels Card
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
newsletter