FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

surrealisme

Meer dan ooit eist Brussel het statuut op van stad van het surrealisme. De hoofdstad heeft immers duidelijk de invloed ondergaan van een van de meest opvallende kunstrichtingen uit de 20ste eeuw: het surrealisme. Deze beweging werd gedragen door bekende figuren als René Magritte, Louis Scutenaire, Marcel Mariën of de componist André Souris. Ontdek het Brussel van de droom!

Magritte Museum (Koninklijke musea voor Schone kunsten)

Brussels card - Vrije ingangIn het gebouw van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, kunnen de bezoekers nu het Magritte Museum ontdekken dat een totale oppervlakte van 2.500 m2 beslaat...

Het René Magritte Huis Museum

Brussels card - Vrije ingangHet René Magritte Museum is gevestigd in het huis waar de beroemde, surrealistische kunstenaar vierentwintig jaar gewoond heeft.

Het surrealisme in België

Het surrealisme is een artistieke beweging die ontstaat in de concrete context van de periode na de Eerste Wereldoorlog. De oorlog betekent immers het einde van twee idealen die centraal stonden in het sociale debat voor 1914: het internationalisme en het positivisme.

Surrealistische mozaïeken

De inwoners van de “René Magritte”-wijk in Jette (rond het René Magritte Museum/huis) brengen hulde aan het Belgische surrealisme en laten zich leiden door de rijke schildertaal van de surrealisten.
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
Brussels Card
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
newsletter