FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Hedendaags Brussel

Brussel is de voorbije jaren een echt cultureel kruispunt voor hedendaagse kunst geworden. Onze hoofdstad is ook het hart van Europa en heeft álles te bieden: kwaliteitsvolle kunstenaars, vele verzamelaars, een internationaal publiek en mooie locaties. Vele galerijen hebben deze kans gegrepen om hier een ruimte te openen. Brussel is echter vooral een vruchtbare grond voor vreemde ideeën, ongebreidelde creativiteit, ongewone visies, producties en opwaardering van kunstwerken. Het artistieke enthousiasme maakt voortaan integraal deel uit van het culturele en maatschappelijke leven in Brussel. Tussen tentoonstellingen, vernissages, beurzen, conferenties, rondleidingen en andere events biedt de stad de bezoekers – verlichte liefhebbers of gewoon wie houdt van vormen – de mogelijkheid om hun passie voor kunst te delen.

Musea en kunstcentra

Miniplan mode & design
Typisch voor Brussel is de aanwezigheid van vele kunstencentra en van privécollecties. Ze dragen bij tot de aantrekkelijkheid van de stad en ze bieden het publiek de kans om direct in contact te treden met de verschillende facetten en disciplines van de kunstwereld (schilderwerk, beeldhouwwerk, fotografie, digitale kunsten, video, installaties, performances, enz.).
 
 

Galerijen / Openings

Brussel telt heel wat hedendaagse-kunstgalerijen, privé verzamelingen en kunstencentra. Om op de hoogte te blijven van hun programma van tentoonstellingen en van hun vernissages, mag u de NECA-brochure zeker niet missen.

KUNSTENAARSCOLLECTIEVEN

Verspreid over de verschillende wijken van de stad heerst er in Brussel naast de galerijen een levendige activiteit van artiesten die individueel werken of in groep ateliers delen.

Kunst in de stad

Je hoeft niet ver te lopen om hedendaagse kunst te vinden. Brussel biedt ruimte aan interdisciplinaire werken die je zal tegenkomen als je ergens een straat inslaat of een wijk betreedt.

Street Art in Brussel

Halverwege 2012 begon Chloé Saelens heel wat vormen van stedelijke expressie die haar pad kruisten in Brussel te fotograferen.

Kunst in de metro

De Brusselse metro is sinds zijn aanleg een echt ondergronds museum. De ontwerpers vonden dat elk station anders moest zijn: een eigen identiteit, vorm, aard van de afwerking. Kunst zou daarbij de rode draad worden.

Jaarlijks agenda

Hier vindt u de evenementenkalender van de Brusselse hedendaagse kunst.

Art web magazines & links

Webmagazines, links & blogs over de artistieke en culturele actualiteit.

Art news

Artikel van de maand, de niet te missen tentoonstelling.

Publicaties

Het mini-plan " VISITBRUSSELS – Sized for Contemporary Art " vermeldt een zestigtal galerijen, kunstcentra en kunstwerken in de stad.

Geleid bezoeken

Verscheidene gidsenorganisaties bieden rondleidingen aan in het teken van de hedendaagse kunst of de hedendaagse architectuur.
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
Brussels Card
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
newsletter