FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Hedendaags Brussel

Over heel het Brussels Gewest staan kunstwerken verspreid in de openbare ruimte die een goede reflectie zijn van wat er op artistiek gebied leeft. Neem bijvoorbeeld “De Betonmolen” van Wim Delvoye aan de Hooikaai en het monumentale “The Sequence” van Arne Quinze naast het Vlaamse Parlement. Dankzij de kunstenaars en galerijhouders is de scheppende kracht alomtegenwoordig in elke Brusselse wijk. Ook het design van restaurants als het Kwint en de interieurarchitectuur van hotels als Bloom of het White Hotel zijn de naam “kunst” waardig. En denk ook aan de oog- en tongstrelende creaties van chocolatiers als Marcolini en anderen.

Wiels - Centrum voor Hedendaagse Kunst

Brussels card - Vrije ingangWIELS, het Centrum voor Hedendaagse Kunst in Brussel, is een internationaal platform voor de creatie en presentatie van hedendaagse kunst.

Musea en kunstcentra

Miniplan mode & design
Une particularité bruxelloise réside dans la présence de nombreux centres d’art et collections privées. Ceux-ci participent à l’animation bouillonnante de la ville et offrent aux visiteurs la possibilité de partager leur passion pour l'art, amateurs éclairés ou simples amoureux des formes.
 
 

Galerijen / Openings

Brussel telt heel wat hedendaagse-kunstgalerijen, privé verzamelingen en kunstencentra. Om op de hoogte te blijven van hun programma van tentoonstellingen en van hun vernissages, mag u de NECA-brochure zeker niet missen.

KUNSTENAARSCOLLECTIEVEN

Verspreid over de verschillende wijken van de stad heerst er in Brussel naast de galerijen een levendige activiteit van artiesten die individueel werken of in groep ateliers delen.

Kunst in de stad

Je hoeft niet ver te lopen om hedendaagse kunst te vinden. Brussel biedt ruimte aan interdisciplinaire werken die je zal tegenkomen als je ergens een straat inslaat of een wijk betreedt.

Street Art in Brussel

Halverwege 2012 begon Chloé Saelens heel wat vormen van stedelijke expressie die haar pad kruisten in Brussel te fotograferen.

Kunst in de metro

De Brusselse metro is sinds zijn aanleg een echt ondergronds museum. De ontwerpers vonden dat elk station anders moest zijn: een eigen identiteit, vorm, aard van de afwerking. Kunst zou daarbij de rode draad worden.

Publicaties

Het mini-plan " VISITBRUSSELS – Sized for Contemporary Art " vermeldt een zestigtal galerijen, kunstcentra en kunstwerken in de stad.

The Power of Object(s) - Design Bestsellers in Belgium

Wat is design? En wat is Belgisch design? Wanneer wordt een product een icoon waarvan het beeld in ieders hoofd blijft hangen?

Mark Leckey - ‘Lending Enchantment to Vulgar Materials ‘

Voor zijn tentoonstelling in WIELS, zijn eerste in België en een van zijn grootste tot nu toe, zal de kunstenaar een panoramisch overzicht van zowel nieuw als ouder werk presenteren, naast een kunstenaar-gecurateerde tentoonstelling in de tentoonstelling.
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
Brussels Card
newsletter