FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Hedendaags Brussel

Over heel het Brussels Gewest staan kunstwerken verspreid in de openbare ruimte die een goede reflectie zijn van wat er op artistiek gebied leeft. Neem bijvoorbeeld “De Betonmolen” van Wim Delvoye aan de Hooikaai en het monumentale “The Sequence” van Arne Quinze naast het Vlaamse Parlement. Dankzij de kunstenaars en galerijhouders is de scheppende kracht alomtegenwoordig in elke Brusselse wijk. Ook het design van restaurants als het Kwint en de interieurarchitectuur van hotels als Bloom of het White Hotel zijn de naam “kunst” waardig. En denk ook aan de oog- en tongstrelende creaties van chocolatiers als Marcolini en anderen.

The Power of Object(s) - Design Bestsellers in Belgium

Wat is design? En wat is Belgisch design? Wanneer wordt een product een icoon waarvan het beeld in ieders hoofd blijft hangen?

Music Palace. The power of music seen by visual artists

De riante Villa Empain, die vaak het decor vormt voor tentoonstellingen met beeldende of decoratieve kunst, wordt in deze periode een muziekpaleis, waarin kunstenaars van over de hele wereld de diversiteit van hun kunstvorm en van de culturen exploreren.

Mark Leckey - ‘Lending Enchantment to Vulgar Materials ‘

Voor zijn tentoonstelling in WIELS, zijn eerste in België en een van zijn grootste tot nu toe, zal de kunstenaar een panoramisch overzicht van zowel nieuw als ouder werk presenteren, naast een kunstenaar-gecurateerde tentoonstelling in de tentoonstelling.

Circuit van hedendaagse kunst in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

In afwachting van een vernieuwde opstelling van de verzameling moderne en hedendaagse kunst van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, kan de bezoeker enkele moderne werken ontdekken die zich binnen het bezoekerscircuit bevinden.

Archi-Audio: hedendaagse architectuur-wandeling

Een volledig houten woongebouw, gemeenschappelijke tuinen in het hart van de stad, artiestenflats, een kinderdagverblijf… Hedendaagse architectuur bestaat wel degelijk in Brussel!

Neca Brussels

Brussel telt heel wat hedendaagse-kunstgalerijen, privé verzamelingen en kunstencentra. Om op de hoogte te blijven van hun programma van tentoonstellingen en van hun vernissages, mag u de NECA-brochure zeker niet missen.

Wiels - Centrum voor Hedendaagse Kunst

Brussels card - Vrije ingangWIELS, het Centrum voor Hedendaagse Kunst in Brussel, is een internationaal platform voor de creatie en presentatie van hedendaagse kunst.

Macadam Gallery

Het project MACADAM GALLERY is nu verhuisd en beschikt over een splinternieuwe ruimte met een oppervlakte van 160m2 in het arbeiderskwartier aan de overkant van het Vossenplein te hartje Brussel, beter gekend als: de Marollen.

Brussels Art Walk

Je hoeft niet ver te lopen om hedendaagse kunst te vinden. Brussel biedt ruimte aan interdisciplinaire werken die je zal tegenkomen als je ergens een straat inslaat of een wijk betreedt.
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
Brussels Card
newsletter