FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

 • Events 2015

  Events 2015

  Ontdek tal van klassiekers et de nieuwigheden van 2015. Het zal in de hoofdstad weer bruisen van activiteit, wat de reputatie van dit dynamische, gastvrije en gezellige Gewest alleen nog zal bevestigen.
 • Themadossier - Sized for Surrealism

  Themadossier - Sized for Surrealism

  Meer dan ooit eist Brussel het statuut op van stad van het surealisme. De hoofdstad heeft immers duidelijk de invloed ondergaan van een van de meest opvallende kunstrichtingen uit de 20ste eeuw: het surrealisme.
 • Themadossier - Brussel, hoofdstad van Europa

  Themadossier - Brussel, hoofdstad van Europa

  Brussel is de hoofdstad van 500 miljoen Europeanen. Het woord 'Europa' krijgt overigens meteen een heel andere betekenis als je in Brussel de Europese wijk bezoekt.
 • Themadossier - Honderd Jaar Grote Oorlog in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

  Themadossier - Honderd Jaar Grote Oorlog in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog is Brussel de enige Europese hoofdstad die de lange jaren van de bezetting heeft moeten doorstaan.
 • Themadossier - Brussel van het vat

  Themadossier - Brussel van het vat

  De belg is weliswaar een verwoed koffiedrinker, maar de cafés serveren meestal tapbier en artisanaal gebrouwen bieren waarbij vakmanschap en authenticiteit centraal staan.
 • Mini-plan - Herdenking 14-18

  Mini-plan - Herdenking 14-18

  Tijdens deze wandeling krijgt u een beeld van hoe de bezetting van Brussel zich onder meer manifesteerde door de opeising van gebouwen, goederen en arbeidskrachten, door schaarste aan levensmiddelen en kleding, door de Duitse inmenging in de administratie, enz.
   
 • Mini-map - Surrealism in Brussels

  Mini-map - Surrealism in Brussels

  Brussel heeft de invloed van het surrealisme, een van de meest verbazingwekkende kunststromingen van de 20ste eeuw, in haar midden weten te behouden. Ga in onze hoofdstad op verkenning in de voetsporen van Magritte en zijn kompanen van de surrealistische groep...
   
 • Mini-map - Flora walks

  Mini-map - Flora walks

  Dit miniplan met zijn prachtige plaatjes nodigt bezoekers uit om kennis te maken met de tuinbouwkundige pracht van Brussel via de mooiste groene ruimtes. Tussen geschiedenis en talrijke anekdotes... zijn meer dan 50 plaatsen geselecteerd!...
   
   
 • Mini-map - Jacques Brel

  Mini-map - Jacques Brel

  Deze legendarische figuur van onze cultuur ademt België en onze hoofdstad door al zijn poriën. Hij onderhoudt met zijn geboortestad een haast intieme band. Dit nieuwe mini-plan gidst u in de voetsporen van deze buitengewone artiest...
   
   
 • Mini-map - Contemporary Art

  Mini-map - Contemporary Art

  In Brussel zijn zowel gevestigde als veelbelovende jonge artiesten en designers gevestigd. Met een vermenging van trends en invloeden zullen de galeries en studio’s u verrassen met hun avantgardisme...
   
   
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon