FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Projecten


2014

TRAIN WORLD

In 2014 opent Train World, het nieuwe museum over de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen, haar deuren aan het station van Schaarbeek. Het wordt geen klassiek museum maar een uitstalraam van het verleden, het heden en de toekomst van de wereld van de trein.
 
Het grote publiek zal er op meeslepende wijze kennis kunnen maken met het historisch erfgoed van de Belgische spoorwegen en de belangrijke rol in de sociale en economische ontwikkeling in België. Het zal ook de plaats zijn waar huidige en toekomstige projecten van de spoorwegen worden gepresenteerd.


COMMEMORATIE 14-18MOTEL ONEOp 3 september 2012 hebben Freddy Thielemans, burgemeester van Brussel, en Christos Doulkeridis, staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest belast met huisvesting en minister-voorzitter van het College van de Franse Gemeenschapscommissie, in aanwezigheid van Philippe Close, schepen van Personeel en Toerisme van de Stad Brussel, en Christian Ceux, schepen van stedenbouw en mobiliteit van de stad Brussel, de eerste steen gelegd van het vastgoedproject "Hôtel Royale". Dit project van +/- 15.000m² betreft een hotel met 490 kamers in de Koningsstraat, een handelsruimte en een openbare parking met 199 plaatsen. Het hotel zal worden uitgebaat door Motel One, de parking door BESIX Park.

RAAD VAN EUROPESE UNIEVanaf 2011 zal de nieuwe Raad van de Europese Unie zijn intrek nemen in een volledig nieuw gebouw met een verrassende architectuur. Vanaf de Wetstraat zal het gebouw op een grote kubus lijken met op de gevel een patchwork van houten ramen en glas. Binnenin zie je dan een enorme urne van opaal glas waarin de vergaderzalen komen. Het geheel is gemaakt van gezandstraald glas en wordt de hele nacht verlicht. Het doet een beetje denken aan een lantaarn in een doos. Het gebouw moet symbool staan voor de transparantie van de Raad..
 

2015

Een passagiersterminal voor de haven van Brussel

 


De toekomstige passagiersterminal komt te Neder-over-Heembeek op de linkeroever van de voorhaven, ter hoogte van de Meudon paviljoenen. De terminal bestaat uit een ponton van 240 meter lang, de aanleg van wegenis, de renovatie van de paviljoenen en de inrichting van een parkeerplaats.
De beslissing om een passagiersterminal te bouwen werd door de Haven van Brussel genomen om tegemoet te komen aan het feit dat meer en meer cruiseboten Brussel kiezen voor een tussenstop. Deze vraag wordt geïllustreerd door de spectaculaire toename van passagiers die Brussel bezoeken in het kader van een cruisevaart: van 1.200 mensen in 2006 naar 10.000 in 2010.
De terminal zou tegen het jaar 2015 operationeel moeten zijn en Brussel zodoende een passagiersterminal schenken die aansluit bij de vraag van de cruiseoperatoren, wat een mooie toeristische meerwaarde voor Brussel meebrengt.


2016

MUSEE D'AFRIQUE CENTRALE

 


Le Musée royal de l’Afrique centrale (MRAC) fermera ses portes mi 2013 pour trois années de travaux de rénovation. Lorsqu’il les rouvrira, en mai 2016, il aura considérablement changé d’aspect. Cette rénovation était urgente. Le bâtiment public date de 1910 et, s’il respire encore un charme qui lui est propre, son infrastructure n’est plus adaptée aux nécessités d’un musée moderne. Les dernières grandes adaptations remontent à l’Expo 58, soit il y a plus de 50 ans.

2017

BELGIAN BEER TEMPLEL’objectif est de créer un lieu qui présenterait le processus de fabrication et la diversité des bières belges, et où seraient notamment installés un espace de dégustation et le plus grand magasin du pays,

 

Commentaar

Er is momenteel geen commentaar !

Een commentaar toevoegen

Dit veld is verplicht
Verzenden
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
Trip Planner
Brussels Card
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram
 
Agenda
sightseeing Brussels
newsletter