FR EN
 

Restaurants met stripverhalen als thema

Het Goudblommeke in Papier

Hergé was vaak in deze beroemde kroeg te vinden om er een goede geuze te drinken. Hier vonden de boegbeelden van het Brusselse surrealisme elkaar – René Magritte bijvoorbeeld – maar het was ook een favoriet van Pierre Alechinsky, Louis Scutenaire en Jacques Brel. Het café is nog steeds een artistiek en literair trefpunt.
 
Sinds mei 2011 prijkt op de binnenkoer van het Goudblommeke in Papier een stripschildering van de tekenaars De Marck en De Wulf (Stam en Pilou).
 
Cellebroerstraat 53/55
1000 Brussel
Tel: +32 (0) 2 511 16 59
lepetitgérard@lafleurenpapierdoré.be
www.goudblommekeinpapier.be
 

COMICS CAFE in het Stripdorp

In het Stripdorp aan de Zavel is het COMICS CAFE ondergebracht, een enorme Amerikaanse brasserie, waar het genieten is van een "Obelix", een hamburger op XXL-formaat, of een "Popeye"-zalmburger. Wie een glas "Loch Lomond" wil drinken, de favoriete whisky van kapitein Haddock, daalt af naar de pub loungevan het Stripdorp.
 
Grote Zavel 8
1000 Brussel
Tel : +32 2 523 13 23
comicscafe.be
 

Bar Dessiné-Radisson Blu

Duik onder in de wereld van het Belgische stripverhaal in de Bar Dessiné en geniet er van een single malt whisky, een echte Havana of een uitstekende cocktail. De kroeg is gedecoreerd met unieke, originele beelden. U kunt hier ook typisch Brusselse gerechten bestellen.
 
Wolvengracht 47
1000 Brussel
Tél : +32 (0) 2 219 28 28
www.radissonblu.fr/royalhotel-brussels/restaurant/bar
 

Brasserie Horta-BSC

Wie van fantasie, verbeeldingskracht en schoonheid houdt, zal zich thuis voelen in de typisch Brusselse brasserie van het Belgisch Stripcentrum. Liefhebbers van art nouveau en strips kunnen er hun hart ophalen. Een lust voor het oog en de smaakpapillen.
 
Zandstraat 20
1000 Brussel

Tel. : + 32 (0) 2 217 72 71
www.brasseriehorta.be
 

Commentaar

1

26/12/2012 19:18

voh heeft gezegd:

IN Hoeilaart heb je nu ook de B&B met Kuifjekamer en Nerokamer! Huize Dumberg het adres bij uitstek aan de rand van het Zoniënbos, en slechts 13 km van de grote markt van Brussel.   Voor slechts € 70 Euro kan je er met twee  personen heerlijk overnachten, uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen . Uitgebreide documentatie en werken van Hergé , Sleen, en andere auteurs zijn ter beschikking!

Contenu inapproprié Réagir

2

22/10/2011 20:20

Noblesse heeft gezegd:

 Als Herge ging in beide vestigingen, het is zeker dat als hij zou gaan lunchen in de schuilplaats van Kuifje (De Faubourg Saint Antoine in Schaarbeek), zou hij zijn veldfles hebben gemaakt, maar helaas is hij lange tijd voor daden. Op Facebook resto Faubourg St Antoine Schaarbeek

Contenu inapproprié Réagir

Een commentaar toevoegen

Dit veld is verplicht
Verzenden
Book your stay

ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon