FR EN
 

Hotels met Kuifje & Stripverhalen als thema

Het Metropole Hotel

Het Metropole Hotel is te zien in De 7 kristallen bollen vanHergé en in Wayne Shelton: Hare hoogheid Honesty van Vanhamme & Denayer.
 
Het prestigieuze 19de-eeuwse hotel staat in het centrum van Brussel, op 10 minuten wandelen van de Grote Markt en het Centraal Station. De unieke inrichting is een schitterende combinatie van heden en verleden. De inkomhal is uitgevoerd in marmer en goud en het hotel telt ook een barokke taverne. Geen wonder dat Hergé en andere kunstenaars door dit pand geïnspireerd zijn.
 
Brouckèreplein 31
1000 Brussel
Tel : +32 (0) 2 217 23 00
info@metropolehotel.be
www.metropolehotel.com
 

Hotel Amigo

Dit bijzondere hotel heeft een aantal kamers die volledig in Kuifje-stijl zijn uitgevoerd: humoristische elementen die onder meer in de ruime badkamers goed tot hun recht komen.
 
Hotel Amigo is een van de meest prestigieuze hotels in Brussel. Staatshoofden en befaamde artiesten verblijven er graag. Het hotel ligt in het hartje van Brussel, vlak naast de Grote Markt en de belangrijkste toeristische attracties. In de nabijgelegen Stoofstraat, bij Manneken Pis, is een muurschildering van Kuifje te zien.
 
Amigostraat 1-3
1000 Brussel
Tel : +32 (0) 2 547 47 47
Fax : +32 (0) 2 513 52 77
enquiries.amigo@roccofortecollection.com
www.roccofortehotels.com
 

Hotel Atlas

Dit hotel is duidelijk vertegenwoordigd in de reeks Charly, uitgegeven door Dupuis.
Hotel Atlas ligt in de buurt van de Antoine Dansaertstraat en de Sint-Gorikshallen: de oudste wijk van de stad, waar de beste Brusselse modeontwerpers en designers hun intrek hebben genomen.
 
Oude Graanmarkt 30
1000 Brussel
Tel : +32 (0)2 502 60 06
www.atlas-hotel.be
 

Radisson Blu - Royal Hotel

Het Radisson Blu Royal Hotel is gebouwd op de oude wallen van Brussel. Een overblijfsel daarvan is te zien aan de voet van het Atrium. Aan de muren van de Bar Dessiné op de benedenverdieping hangen originele tekeningen. Een mooie plek om een cocktail te drinken of iets kleins te eten.
 
Wolvengracht 47
1000 Brussel
Tel : +32 (0) 2 2192828
www.radissonblu.fr/royalhotel-brussels
 

Hotel Sleep Well (jeugdherberg)

Hotel Sleep Well is van alle gemakken voorzien. Een gezellige plek voor een supercool verblijf in de hoofdstad. De hal is voorzien van twee muurschilderingen van tekenaar Johan De Moor.
 
Damierstraat 23
1000 Brussel
Tel : +32 (0) 2 218 50 50
info@sleepwell.be
 

Commentaar

Er is momenteel geen commentaar !

Een commentaar toevoegen

Dit veld is verplicht
Verzenden
Book your stay

ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon