FR EN
 

Hergé en zijn medewerkers

De tekeningen van Hergé zijn het resultaat van een rijke samenwerking met auteurs en tekenaars. Hieronder vermelden we Hergés voornaamste medewerkers.

Edgar P. Jacobs (1940)
Edgar P. Jacobs treedt in 1944 in dienst bij Hergé en maakt zich al gauw onmisbaar.Kuifje in Afrika, Kuifje in Amerika, De scepter van Ottokar en De Blauwe Lotus zijn samen met hem tot stand gekomen: hij stond in voor de correcties en kleurde de tekeningen in. Ook deed hij onderzoek voor De schat van Scharlaken Rackham, De 7 kristallen bollen en De zonnetempel.
In 1947 neemt Edgar P. Jacobs ontslag om zich aan een persoonlijk project te wijden: Blake en Mortimer.
 
Bob De Moor
Bob De Moor gaat in 1950 aan de slag bij de Studio Hergé. Hij en Hergé werken 35 jaar lang zeer nauw samen. De Moor stond in voor de supervisie op de productie van meerdere albums, waaronder Cokes in voorraad, Mannen op de Maan en De Zwarte Rotsen en zorgde ook voor de tekeningen van Kuifje op reclamemateriaal en merchandiseartikelen. Hij werkte ook mee aan de realisatie van de films Kuifje en het Haaienmeer en Kuifje en de Zonnetempel. Hij werkt tot diens dood samen met Hergé. Als laatste eerbetoon realiseert hij in 1988 de Kuifje-muurschildering in metrostation Stokkel.
 
Jacques Martin
Deze tekenaar werkte van 1953 tot 1972 mee aan De avonturen van Kuifje. Hij droeg bij aan de scenario's voor Kuifje in Tibet, Cokes in voorraad, De zaak Zonnebloem en De juwelen van Bianca Castafiore.
 

Commentaar

Er is momenteel geen commentaar !

Een commentaar toevoegen

Dit veld is verplicht
Verzenden
Book your stay

ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon