FR EN CN
Loading...
visu_top
Terug

Duurzame locaties

Tour & Taxis

tour et taxisDe bescherming van het milieu en duurzame ontwikkeling zijn waarden die Tour & Taxis steeds hoog in het vaandel gedragen heeft. Die toewijding vertaalt zich in het treffen van algemene maatregelen voor alle gebouwen. Project T&T, de beheerder van de site, spoort daarom eventorganisaties, de bedrijven van het Koninklijk Pakhuis en de bezoekers aan om zich samen in te spannen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en om duurzaam verder te groeien. Een gemengd project 'duurzame stadswijk' is voorzien in Thurn & Taxis voor de bouw van 1.000 tot 2.000 woningen, handelszaken, kantoren, diensten, openbare infrastructuur en de zetel van Leefmilieu Brussel, dit alles ontwikkeld rond drie grote thema's : herwaardering van het erfgoed, duurzame gemeenschappen en water.
 
green keywww.tourtaxis.be
Maximumcapaciteit : 2500 banquetstijl, 6000 concertstijl

Diamant Brussels - Conference & Business Centre MCM

Diamant BrusselsWelkom bij Diamant Brussels Conference & Business Centre, een "juweeltje van een locatie" voor business en evenementen. Diamant Brussels is een multifunctioneel en modern gebouw met een perfecte combinatie van vergader- en kantoorruimte en met een eigen Copy & Printing Centre. Het conferentiecentrum biedt met zijn 25 aanpasbare zalen DE ideale locatie en de meest geschikte diensten voor om het even welk evenement. Of het nu gaat om een privé interview of een productvoorstelling, algemene vergadering of seminarie voor 350 deelnemers. Diamant Brussels biedt aantrekkelijke aanpasbare kantooroppervlaktes aan met een complete IT infrastructuur en talrijke andere dienstverleningen voor kleine en middelgrote bedrijven en organisaties.
 
green keywww.diamant.be
Capacité max.: 300 style banquet, 300 style concert

The Event Lounge

event loungeThe Event Lounge, een nieuwe naam, een nieuw all in one concept voor het organiseren van meetings, conferenties, seminaries en evenementen en dat in een locatie alom bekend door organisatoren van evenementen en meeting planners: de voormalige 2FC studio en ex SAP Lounge. Een uiterst moduleerbare ontmoetingsplaats voor uw evenementen, met een grote zaal van 1000 m². The Event Lounge, volledig uitgerust en aangekleed, stelt een bar en verschillende receptieruimtes ter beschikking voor uw cocktails, walking dinners en networking meetings. Tevens zijn er twee conventiezalen met de capaciteit om 70 genodigden te herbergen, een perszaal, een salon en zes vergaderzalen voor ongeveer 16 personen. In de nabijheid van het centrum, op 5 minuten van de internationale luchthaven van Brussel en perfect gelegen tussen de as Antwerpen en Luik, is The Event Lounge de ideale plaats voor internationale meetings, nationale evenementen of gewoonweg een vergadering in Brussel. The Event Lounge zet zich actief in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. De organisatie is lid van CO2logic, een initiatief om de uitstoot te beperken. Het doel is een zaal aan te bieden die duurzamer is en een beperkte impact op het milieu heeft.
green keywww.eventlounge.be
10Greenreasons.pdf
Maximumcapaciteit: 650 banketstijl, 800 concertstijl

Concert Noble

Concert NobleGelegen in het hart van Brussel, in de onmiddellijke nabijheid van de Europese instellingen, vormt Concert Noble een uniek feestzalencomplex in een uitzonderlijk, historisch kader. Uitgerust met een eigentijdse infrastructuur is Concert Noble niet alleen geschikt voor stijlvolle recepties, diners en dansavonden maar ook voor de comfortabele organisatie van internationale seminaries en congressen, concerten, mode-defilés, productvoorstellingen... In dit historisch kader kan u tot 650 personen ontvangen voor recepties in alle zalen en tot 400 genodigden aan tafel in de grandioze balzaal. Ook kleinere evenementen vinden er echter hun plaats: de zalen kunnen immers zowel in hun geheel als gedeeltelijk gehuurd worden. Niettegenstaande elke ruimte zijn eigen decoratief karakter heeft, kunnen alle zalen gecombineerd worden tot een harmonieus geheel. Concert Noble wordt ongetwijfeld de parel aan uw kroon.
green keywww.edificio.be
Capacité max.: 400 style banquet, 450 style concert

Edificio

wielemans hotelDe Edificio Groep verhuurt vier prestigezalen in Brussel: Concert Noble, de Bibliotheek Solvay, Hotel Wielemans en de Sky Hall Brussels Airport. Deze vier unieke locaties bevinden zich in de buurt van de Europese wijk en de luchthaven Brussel-Nationaal. Op elk van de locaties wordt afval gerecycleerd en gescheiden. Ook is gekozen voor duurzamere elektriciteit en wordt geprobeerd de hoeveelheid drukwerk zoveel mogelijk te beperken. Het promotiemateriaal is gedrukt op volledig plantaardig papier. Daarnaast stimuleert de Groep het gebruik van Brusselse leveranciers, zowel wat de evenementen betreft als voor het onderhoud van de sites. Ook het gebruik van openbaar vervoer wordt zoveel mogelijk gestimuleerd. In de niet-openbare zones (keukens, archieven, kantoren) wordt gebruik gemaakt van ledverlichting of neon en in Concert Noble wordt halogeenverlichting toegepast (30% minder verbruik voor 800 lampen). Verder zijn de verwarmingssystemen geoptimaliseerd en wordt geen gebruik gemaakt van airconditioning (ventilatie). Ook zijn de ramen van de Bibliotheek Solvay voorzien van een zonwerende coating om oververhitting in de zomer te vermijden. Bovendien maakt de traiteur gebruik van carpooling om de milieu-impact van het ingezette personeel bij evenementen (en extra in Brussel aangeworven personeel) te beperken. Voor de catering wordt gebruikt van stoffen servetten, eieren van kippen met vrije uitloop en vis en schaaldieren uit gecertificeerde kwekerijen.

SQUARE - Brussels Meeting Centre

squareSQUARE wordt commercieel uitgebaat door GL events, de Europese markleider in de evenementensector. De toonaangevende groep GL events biedt een waaier van mogelijkheden voor het hosten, inrichten, organiseren en coördineren van een meeting. GL events kan bogen op een onberispelijke reputatie; overal ter wereld organiseert de groep heel complexe, grootschalige en innoverende evenementen.
 
Numerous initiatives have been developed over the last few years, notably regarding the environment through the "Think Green" programme, implemented by the Sustainable Development Department in 2009, in liaison with field correspondents within each of the Group's professions. Team training in eco-design, organisation of eco-friendly events or responsible purchasing, product innovation in terms of carpets, eco-designed stands and lighting, work on optimising the logistics chain and travel, as well as responsible building management through the ISO 14001 certification project for French reception venues. In 2011, in order to support these processes and incite other stakeholders to embrace actions aimed at reducing environmental impacts, the Group signed a framework agreement with ADEME (the French Environment and Energy Management Agency).
 
www.square-brussels.com
Maximumcapaciteit: 3470 banketstijl, 1200 concertstijl

AB (L'Ancienne Belgique)

Ancienne BelgiqueDeze culturele instelling en organisator van concerten draagt het label "ecodynamische onderneming". Er is onder meer een systeem voor herbruikbare drinkbekers en op de website wordt het gebruik van het openbaar vervoer en carpooling aanbevolen. Ook berekent de instelling de ecologische voetafdruk van haar activiteiten.
leewww.abconcerts.be
Maximumcapaciteit: 350 banketstijl, 730 concertstijl

Het Huis van Hemieuwbare Energie

erecGelegen vlak bij het Europees Parlement, is gevestigd in drie oud herenhuizen uit de jaren 1860 die volledig gerenoveerd zijn volgens de principes van duurzaamheid en energiezuinigheid. Alle energiebehoeften van het huis en van de activiteiten die er plaatsvinden-verwarming, verluchting en elektriciteit -zijn 100% hernieuwbaar (zonne-energie, biomassa, geothermie). In het huis werken momenteel een hondertal personen van 18 verenigingen verbonden met de Europese sector van de hernieuwebare energie. Het voorbeeldige karakter van de renovatie en de werking van het huis lokt elk jaar meer dan 15 000 bezoekers.
www.erec.org
Maximumcapaciteit : 50 concertstijl

Het Musée Magritte Museum

Musée MagritteHet Musée Magritte Museum, gelegen aan het Koningsplein in het hart van Brussel, is gewijd aan een van de grootste Belgische kunstenaars. Meer dan 200 werken tonen alle aspecten van zijn creativiteit : schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en affiches. Het Hotel Althenloh, dat deel uitmaakt van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, biedt een passend kader voor deze verzameling die uniek is in de wereld. En hoe raar het ook mag klinken, het surrealisme gaat hier naadloos samen met een duurzame aanpak van het energieprobleem: De renovatie en de presentatie van het gebouw beantwoorden aan strenge ecologische criteria. Zo zijn fotovoltaïsche panelen op het dak geplaatst, wordt gebruik gemaakt van gegarandeerd groene elektriciteit voor het gebouw, zijn de ramen voorzien van een warmtewerende coating en wordt energie bespaard dankzij de gemoderniseerde verlichting.
www.musee-magritte-museum.be
Maximumcapaciteit: 150 banketstijl, 220 concertstijl

Het Museum voor het Stedelijk Vervoer te Brussel

stedelijk vervoer museumDit museum draagt het label "ecodynamische onderneming". Het heeft een unieke collectie trams, bussen, trolleybussen en taxi's in huis die in de voorbije 150 jaar in Brussel hebben rondgereden. De oudste modellen dateren van 1869! Naast een exporuimte van 1500 m² waarin deze "oldtimers" te zien zijn, kunnen bezoekers met een historische tram een nostalgische tocht naar het Zoniënwoud of de triomfboog van het Jubelpark maken. Ook kunnen op aanvraag rondleidingen worden georganiseerd en is het mogelijk om binnen en buiten de openingsuren een tram uit de jaren 1930 te huren. Ideaal voor een origineel incentiveritje. Aan boord wordt voor hapjes en drankjes gezorgd.
lee www.trammuseumbrussels.be
Maximumcapaciteit: 450 banketstijl, 500 concertstijl

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding

molen en voeding museumDe molen van Evere is gebouwd in 1841 - een tijd waarin wind volop als natuurlijke energiebron werd gebruikt. Vandaag herbergt de molen het Brussels Museum van de Molen en de Voeding. Een eerbetoon aan de wereld van de molens, van de oudste korenmolens tot de huidige meelfabrieken. Sinds 2009 worden er ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden met voeding als thema.
www.moulindevere.be
Maximumcapaciteit: 40 banketstijl, 60 concertstijl

La Maison du Bois

masion du boisLa Maison du Bois bevindt zich op de plaats van het oude Arsenaal, in Etterbeek, gebouw Q, op de hoek van de Waversesteenweg en de Vrijwilligerslaan. Het Arsenaal is een vergaderpunt voor de Belgische houtsector en de economische partners van die sector. De Nationale Federatie der Houthandelaars heeft er haar hoofdkantoor. Alle leden verbinden zich ertoe hout en houtproducten uit legaal geëxploiteerde en duurzaam beheerde bossen in te kopen. Er is een toonzaal van 1.700 m² met plaats voor 600 personen, waar thematentoonstellingen en productpresentaties kunnen worden georganiseerd.
www.maisondubois.be
Maximumcapaciteit: 375 banketstijl, 400 concertstijl

Nemo33

nemo 33Het zwembad van Nemo 33 is het diepste zwembad ter wereld. Het is in 1996 aangelegd om iedereen de gelegenheid te bieden om te duiken zonder naar de andere kant van de wereld te hoeven af te reizen. Bij het ontwerp is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke technologieën: dankzij energieterugwinningssystemen en zonnepanelen op het dak verbruikt Nemo 33 50% minder energie dan een traditioneel zwembad.
www.nemo33.com
Maximumcapaciteit: 320 banketstijl, 600 concertstijl

Brouwerij Cantillon (Brussels Museum van de Geuze)

CantillonEen bezoek aan Brouwerij Cantillon is de beste manier om alles te leren over bier, deze Belgische instelling bij uitstek, en dat in het historische kader van een van de meest authentieke brouwerijen van Brussel. De familie Cantillon brouwt hier al meer dan een eeuw lambiek, geuze, faro en kriek volgens een oeroude traditie en een procedé dat gebaseerd is op het principe van de spontane gisting. Een bezoek aan de brouwerij is als een reis in de tijd: hier is alles nog zoals in 1900. De machines, de werktuigen, de brouwkuipen en de tonnen dateren allemaal uit die tijd. De brouwers van Cantillon zijn onwrikbaar wat de kwaliteit betreft en willen gastronomische bieren produceren die authentiek zijn van smaak. Rigoureuze fabricageprocedés en een zeer selectieve keuze van de gebruikte grondstoffen dragen hier toe bij. Sinds 1999 worden alle bieren geproduceerd met granen afkomstig uit de biologische landbouw. Hierdoor mogen de bieren het label "biogarantie" dragen.
www.cantillon.be
Maximumcapaciteit: 80 banketstijl

Museum voor Natuurwetenschappen

natural sciences museumHet Museum voor Natuurwetenschappen was van bij zijn oprichting in 1846 het uitstalraam van het wetenschappelijk onderzoek en de expedities geleid door het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen van België.

Het is mogelijk om museumzalen te huren voor uw vergaderingen of conferenties. Een unieke, originele locatie voor uw evenement. Het museum hanteert een duurzame aanpak en draagt daarom sinds 2010 het label "ecodynamische onderneming". Sinds eind 2010 is er ook een nieuwe galerij, "BiodiverCity", die gewijd is aan de stedelijke biodiversiteit. De galerij bestaat uit twee delen, een eerste om biodiversiteit te observeren en een tweede om zelf actie te ondernemen voor meer biodiversiteit in de stad.
lee www.sciencesnaturelles.be
Maximumcapaciteit: 200 banketstijl, 150 concertstijl

De Munt

MuntGeef uw evenement de hoofdrol bij de Koninklijke Muntschouwburg! Of u nu op zoek bent naar elegantie of schittering, met de Munt als lokatie zorgt u voor een onvergetelijk evenement. In de historische en moderne zalen van de nationale opera kunt u terecht voor alle gelegenheden, of het nu om een gala-avond gaat, een concert in grote of kleine orkestbezetting, een stijlvol diner, een prijsuitreiking, een congres, of simpelweg een vergadering of cocktail in een bijzonder kader. De Munt is gelegen in het historisch hart van Brussel en ligt op loopafstand van ruime parkeergarages en openbaar vervoer. De Koninklijke Muntschouwburg draagt het label "ecodynamische onderneming". Het is een van de toonaangevende culturele instellingen van Brussel. Er worden tal van kunstzinnige evenementen georganiseerd. Daarnaast onderscheidt de Munt zich doordat ze cultuur en milieu doet samengaan.
lee www.lamonnaie.be
Maximumcapaciteit: 220 banketstijl, 1150 concertstijl

Bozar

BozarDe voorbije vier jaar heeft het Paleis voor Schone Kunsten verschillende initiatieven genomen die een positieve impact hebben op het milieu. Het gaat om isolatie, energiebesparingen en het conform maken van de technische installaties.
www.bozar.be
Maximumcapaciteit : 400 banquetstijl, 2100 concertstijl

AA Dock's

aa dock sAA Dock's is een inspirerende locatie die borg staat voor het succes van uw productie. Dit strak ontworpen industriële complex, strategisch gelegen aan uitrit 17 van de Brusselse ring biedt een waaier aan mogelijkheden. AA Dock's biedt vergaderzalen te huur aan in een gebouw dat gebruik maakt van spitstechnologie op het vlak van ecologie - zowel voor de ventilatie als de isolatie, verwarming en koeling. Het gebouw omvat een polyvalente hal van 560 m2 met een plafond van 8 m hoog, meerdere vergaderzalen voor 4 tot 70 personen, elk uitgerust met de allernieuwste audiovisuele en multimediatools (beamers, lcd-schermen, geluidsinstallaties, wifi), een vipbar/-restaurant voor 40 personen met eigen keuken en een studio voor foto- en filmvertoningen.
www.aadocks.be
Maximumcapaciteit: 350 banketstijl, 500 concertstijl

Flagey

FlageyCultureel centrum Flagey zet zich in om het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Praktisch zijn al diverse duurzame acties gepland, zoals het gebruik van duurzamere elektriciteit, een systeem om het verbruik van het airconditionings- en verwarmingssysteem te regelen en de vervanging van klassieke gloeilampen door energiebesparende lampen (led). Naast twee schitterende concertzalen en een filmzaal telt het art-decogebouw meerdere ontvangstzalen van verschillend formaat. De uitstekende technische voorzieningen zijn op elk type evenement voorzien. Naast culturele activiteiten zijn de zalen en diensten van Flagey te huur voor privédoeleinden: privéconcerten, conferenties, congressen, recepties, galadiners...
www.flagey.be
Maximumcapaciteit: 210 banketstijl, 864 concertstijl

Le Chalet Robinson

robinsonHet Chalet Robinson, mythische en ongewone plaats van het Ter Kamerenbos, gelegen op een eilandje, moest sinds zijn bouw in 1877 twee keer worden heropgericht na een verwoestende brand. De laatste heropbouw dateert van enkele jaren geleden en werd uitgevoerd in houtsoorten afkomstig uit duurzame bossen en plantages. Het Chalet Robinson omvat meerdere ontvangstruimten op twee verdiepingen en een schitterend terras. Het eiland is bereikbaar via twee elektrische bootjes. Een unieke plek die zich ideaal leent voor allerhande evenementen: recepties, galadiners, walking dinners, trouwfeesten, sportevenementen ... dit alles in de groene, afwisselende omgeving van het Ter Kamerenbos.
www.chaletrobinson.be
Maximumcapaciteit: 200 banketstijl, 200 concertstijl

 

BBL2MEET - Brussels conference center

robinsonWil je een vergaderzaal huren te Brussel ? Conferentiecenter ‘bbl2meet’ is een modern 19de-eeuws herenhuis in het hart van Brussel. Het 19de-eeuwse deel van het gebouw werd recent smaakvol gerenoveerd. Het nieuwe gedeelte kan bogen op een smaakvolle inrichting met strakke designuitvoering. Het gebouw bevindt zich in een rustige wijk tussen de Wetstraat en het Europa kwartier, op amper 15 minuten stappen van het Centraal station en 5 minuten te voet van de metrostations ‘Kunst-Wet’ en ‘Madou’. Duurzaamheid staat centraal De zalen zijn ondergebracht in een laag energiegebouw dat werd gebouwd en verbouwd volgens hoge energetische en ecologische standaarden. Zonnepanelen leveren een aanzienlijk deel van ons stroomverbruik. We halen warm water uit onze zonneboiler. We recupereren regenwater voor de toiletten. We verbruiken weinig elektriciteit door een efficiënte verlichting en zuinige technieken en toestellen. We zijn zuinig met gas dankzij een goede isolatie van het gebouw en een hightech glasgevel achteraan die het passief benutten van zonnewarmte mogelijk maakt. Tijdens de middag serveren we belegde broodjes of bieden we een duurzaam buffet aan uit de wereldkeuken.
www.bbl2meet.be
Maximumcapaciteit: 70 concertstijl
 
 

 

La Tricoterie - contacten fabriek

tricoterieDe activiteiten op het net hebben zich beetje bij beetje uitgebreid naar het terrein, met de organisatie van verschillende opleidingen (kunsten, multimedia …) en met de oprichting van “Rent-an-actor”, een agentschap met als voornaamste doel bruggen te leggen tussen de kunstensector en de bedrijfswereld, door de expertise en meerwaarde van kunstenaars in de verf te zetten, bijvoorbeeld voor evenementen.
Het logische vervolg was dat we ons opnieuw gingen richten op onze oorspronkelijke wens bij de oprichting van Vertige: een plaats vinden waar men deze activiteiten zou kunnen onderbrengen en ontwikkelen, met een innoverende, betekenisvolle dynamiek.
www.tricoterie.be
Max. capacity: 300-500

The Hub Brussels

the hubThe Hub is een forum dat de uitwisseling van kennis en tools mogelijk maakt om oplossingen te zoeken voor uw impact op de samenleving en het milieu. The Hub is te vinden in vijf werelddelen en ook in hartje Brussel. U vindt er duurzaam ontworpen werkruimten, een evenementenprogramma gericht op sociale innovatie en professionele tools die de leden helpen hun doelstellingen sneller te behalen.
www.the-hub.be
Maximumcapaciteit: 150 banketstijl, 150 concertstijl

Mundo-B

mundo bDuurzame vergaderruimtes in een stimulerende werkomgeving, in onmiddelijke nabijheid van de voornaamste Europese instellingen en bevoorrecht qua openbaar vervoer. Mundo-B is een dynamisch oord. Ontstaan uit het initiatief van verenigingen die actief zijn in de duurzame ontwikkeling . Ze zochten in Brussel centrum een gebouw te eco-renoveren waarin hun kantoren, vergaderzalen, een auditorium, een bio-cafetaria, een bio en fairtrade traiteur ter plaatse, didactische tuin enz....onderdak kunnen vinden.
leewww.mundo-b.org/
Maximumcapaciteit : Aquarium - 16, Fairtrade Room - 26, Conference Room - 100 (35 met tafels)

Het Café de Fiennes

cafe de fiennesCafé de fiennes is de ideale plek voor uw studiedagen, opleidingen, debatten of (pers)conferenties tot 60 personen. Het conferentiecentrum is gevestigd in een volledig duurzaam gerenoveerd herenhuis met moderne infrastructuur op 5 minuten wandelen van Brussel-Zuid station en metro Clemenceau. Het promoot niet alleen sociaal, ecologisch, coöperatief en maatschappelijk ondernemen maar brengt het ook in praktijk in het dagelijks beheer. Café de fiennes heeft drie moderne, comfortabele vergader zalen met daglicht, en stelt ook werkruimte ter beschikking in de vorm van flexdesk of contracten van lange termijn.
 
www.cafedefiennes.be
Maximumcapaciteit: 60 concertstijl

Commentaar

Er is momenteel geen commentaar !

Een commentaar toevoegen

Dit veld is verplicht
Verzenden
Book your stay
ok icon error icon

ok icon error icon

ok icon error icon
checklist sustainable meetings
 
group room reservations
announce your event
newsletter
newsletter facebook Twitter youtube Flickr Dailymotion foursquare pinterest instagram